top of page

DoReWe Dnevnik #18

DOREWE DRUŽINSKI DAN IN ČAROBNI GOZD

April 2024


Dragi DoReWe-jevci in dragi ljubitelji glasbe,


Pozdravljeni v osemnajsti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju. Vabimo vas, da nam še naprej pišete ter sledite na Facebooku in Instagramu.


V tej izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Pomladni koncert DoReWe Družinski Dan/ Glasbena delavnica Čarobni gozd

FANTASTIČEN NASVET: Glasbeno ustvarjanje v družini

SONATA Z ULICE: Mnenje o DoReWe Družinskem Dnevu

LAHEK KVIZ: Glasbena skupina petih bratov

TI LOVIŠ: Brezplačen dogodek Nariši nasmeh


 

DO RE WE NOVICE

Pomladni koncert DoReWe Družinski Dan

V preteklem mesecu se je v koncertni dvorani Doma kulture Kamnik odvil prav poseben dogodek, DoReWe Družinski Dan. Dogodek je združil tako učence, kot tudi njihove starše, sorodnike, prijatelje in mentorje v nepozaben večer glasbe in druženja.Za otvoritev koncerta sta naša mentorja Boris in Nevena navdušila vse prisotne z duetom Disneyjevega animiranega filma Aladdin, "A Whole New World". Nato se je na odru izmenjalo kar 27 različnih točk, ki so nas popeljale skozi širok spekter glasbenih žanrov in izvedb, od pop-a, klasike, vse do skladb iz znanih muzikalov. Nastopajoči so bili prav tako raznoliki kot program sam – od najmlajših, komaj štiriletnih nadobudnežev, pa vse do izkušenih glasbenikov in celo staršev, ki so po mnogih letih znova poprijeli po svojih glasbilih in nastopili skupaj s svojimi otroci. Poleg klavirja in petja se je tokrat oglasil tudi saksofon, ki je zazvenel v sozvočju s kitaro, kar je ustvarilo čudovito vzdušje v dvorani. Za zaključek pa smo slišali pesem "You Raise Me Up", ki je sedaj že tesno povezana z družinskim dnem. 

 

Poseben čar koncerta je bil njegov družinski duh, saj so na odru sodelovali DoReWe učenci s svojimi starši, brati, tetami in prijatelji. Dogodek je bil tako čudovita priložnost za povezovanje družine in ustvarjanje spominov, ki bodo trajali še dolgo. Ti nastopi so eden glavnih namenov našega sedaj že tradicionalnega DoReWe Družinskega Dne.Po zaključku programa je sledilo prijetno druženje in pogostitev, kjer smo si izmenjali vtise, se malo nasmejali in se še bolj povezali kot "glasbena družina".

 

Čestitke in pohvale za izvedbo koncerta gredo vsem nastopajočim kot tudi ekipi DoReWe, še posebej Neveni in Borisu, ki sta v dogodek zlila svoj čas in svoje srce. DoReWe Družinski Dan je nedvomno pustil čudovit pečat v srcih vseh prisotnih in veselimo se naslednjega.

Glasbena delavnica Čarobni gozd

V preteklem mesecu je trgovski center Supernova Šiška gostil prav poseben dogodek, ki je otroke in njihove družine popeljal v čarobni svet ustvarjalnosti in glasbe. Ekipa DoReWe je skupaj z otroci izvedla ustvarjalno delavnico, ki je prinesla pravo veselje in radost.


Delavnica je bila razdeljena na tri različne sklope, ki so vključevali razne ustvarjalne izzive. V prvem sklopu so otroci pod mentorstvom raziskovali ustvarjanje pomladne pesmi. S pomočjo vprašanj so dopolnjevali besedilo pesmi in skupaj z našimi mentorji ustvarili čudovito pomladno pesem, ki je odražala radost in pričakovanje novega letnega časa.


Nato so se podali v drugi sklop, kjer so ustvarjali mini glasbila. Z navdušenjem so kartonaste tulce napolnili s fižolom, rižem, čičeriko in drugimi drobnimi materiali ter jih okrasili po svoji domišljiji. Tako so ustvarili svoje unikatne ropotuljice, ki so bile pripravljene za glasbeno raziskovanje. Tretji sklop pa je bil posvečen izdelavi naglavnih trakov, ki so popestrili otroške pričeske in dodali piko na i njihovi ustvarjalnosti. Na koncu je sledila predstava v kateri so sodelovali vsi otroci. Tema predstave je bila zasnovana tako, da so otroci skupaj s pomladjo, ki jo je upodabljala mentorica Nika, reševali tri uganke in premagovali zimo, ki jo je predstavljala mentorica Nevena. V tej pustolovščini pa jim je pomagalo tudi sonce, ki ga je predstavljala mentorica Sara. Mentor Boris je skrbel za usmerjanje otrok, vodenje projekta, učenje novih pesmi ter povezovanje vseh elementov v harmonično celoto. S svojo glasbeno-klavirsko spremljavo je dodal poseben čar dogodku.


Po izdelavi inštrumentov je sledila prava glasbena predstava. Otroci so s ponosom uporabili svoja mini glasbila in zapeli pesmi, ki so se jih naučili med delavnico. Skupaj so tako uspešno pregnali zimo in priklicali pomlad.

 

Delavnica je trajala dve uri in je Supernovo napolnila s smehom, petjem, ustvarjalnostjo ter zabavnim glasbenim doživetjem. Otroci so odšli domov polni navdiha in veselja, ki ju je prinesla pustolovščina v čarobnem gozdu Supernove Šiška. 

FANTASTIČEN NASVET

#18 Glasbeno ustvarjanje v družini

Skupno glasbeno ustvarjanje spodbuja občutek povezanosti, ima pozitiven vpliv na družinsko dinamiko in vzdušje. Raziskave kažejo, da se med skupnim petjem ali igranjem glasbil sproščajo endorfini, hormoni sreče, kar lahko prispeva k zmanjšanju stresa in povečanju dobrega počutja vseh članov družine. Glasba deluje tudi kot močan čustveni stimulans, ki lahko pripomore k ustvarjanju pozitivnih spominov in okrepi družinske vezi za vse življenje.


Glasbeno ustvarjanje v družini omogoča priložnost za učenje in razvoj novih veščin ter spodbuja kreativnost in sodelovanje. Otroci se lahko naučijo vztrajnosti, discipline in timskih veščin, medtem, ko se odrasli lahko sprostijo in ponovno odkrijejo radost ustvarjanja glasbe. Poleg tega, da je skupno glasbeno ustvarjanje zabavna dejavnost, je tudi odličen način za spodbujanje samozavesti in samopodobe pri vseh generacijah.


Mama naše učenke je tako opisala njihovo glasbeno ustvarjanje:

 

“Ko smo hči septembra vpisali na učne ure klavirja, smo mislili, da bomo imeli eno učenko. Sedaj pa se klavirja učimo kar vsi trije. Ko se hči vrne z učne ure klavirja, nama z možem razloži, kaj novega so se naučili in potem vsi skupaj veselo vadimo.” 🎹😀


Vzemite si čas za skupno glasbeno ustvarjanje, tako lahko okrepite družinske vezi, ustvarite prijetno vzdušje doma in poskrbite za dobro počutje vseh članov družine. Ne glede na to, ali gre za petje, igranje inštrumentov ali pa preprosto poslušanje glasbe skupaj, lahko to postane neprecenljiv del vaših družinskih tradicij in spominov.


 

SONATA Z ULICE

Takole je DoReWe Družinski Dan opisal Jaka, družinski član ene naših učenk:

 "Načeloma ne hodim rad po glasbenih nastopih, kjer nastopajo le otroci, ponosni starši, ki se veselijo samo nastopa svojega otroka, pa jim navdušeno (in z občutkom dolžnosti) ploskajo. Petkov koncert, DoReWe družinski dan, pa je bil drugačen, saj so poleg otrok, ki glasbeno šolo obiskujejo, nastopili tudi mentorji in starši. Organizacija točk je bila razgibana, petje, muzikali in klavir, tako da so posamezne točke igrivo sledile druga drugi ter s tem ohranjale pozornost občinstva.

Najlepše pa je bilo to, da se je v ospredje postavilo družine. Oče in sin, ki sta pela La Luna, pa teta na saksofonu, ki je z nečakinjo zapela Zemlja pleše, pa mama ki je pela Stand By Me, medtem, ko jo je sin spremljal na klavirju ... Čisto drugačna energija, kot sicer na tovrstnih dohodkih. Nastopajoči so bili bolj sproščeni, čutila se je povezanost med njimi (še posebej na skupnih točkah), občinstvo pa si je zlahka predstavljalo, kako so doma vadili in se zavzeto pripravljali na koncert (tudi skupaj z očki, mamicami, tetami in strici). Pohvala gre ekipi DoReWe za organizacijo tega prisrčnega dogodka, čestitke pa vsem nastopajočim, ki so nam polepšali konec delovnega tedna!" 

LAHKI KVIZ


Katera glasbena skupina je znana po tem, da so jo sestavljali bratje, med katerimi je bil tudi ikonični Michael Jackson?


a) The Beatles

b) The Beach Boys

c) The Jackson 5

 


Ta ameriška pop skupina sestavljena iz članov družine Jackson je bila ustanovljena leta 1964. V originalni zasedbi so bili bratje Jackie, Tito, Jermaine, Marlon in Michael.

 

TI LOVIŠ

Brezplačen dogodek NARIŠI NASMEH

 

V mesecu maju bo ekipa DoReWe skupaj z učenci sodelovala na zabavnem dogodku za družine in otroke. V soboto, 18. maja se bo na velikem odru pred MiniCityem odvijal dogodek "Nariši nasmeh", ki ga gosti podjetje MiniCity.

 

Dogodek bo brezplačen, vključeval pa bo številne delavnice in predstave. Ekipa DoReWe bo na glavnem odru (kot predskupina skupine Čuki) nastopila ob 14.00. Otroci bodo igrali na klavir, peli pesmi ter predstavili izsek iz muzikala "Lev v srcu".

 

Toplo vabljeni vsi tisti, ki si želite bolje spoznati naše programe in še niste del skupnosti DoReWe, kot tudi vsi, ki razmišljate o vpisu otroka v muzikale in počitniške delavnice.

 

Ne bo vam žal!


 

Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!Comments


bottom of page