top of page

DoReWe Dnevnik # 1

ŠTIPENDIJE, PRVI JAVNI NASTOP, NASVETI, IGRE IN ŠE KAJ


November 2022



Dragi DoReWe-jevci,


Navdušeno vas pozdravljamo v prvi izdaji našega DoReWe Dnevnika. Na voljo vam je v e-pošti in na naši spletni strani pod rubriko Novice. Ustvarjajo ga naša ekipa in učitelji, naši učenci in tudi vi, DoReWe-jevci, z namenom, da smo povezani, obveščeni in se hkrati malo pozabavamo.


Upamo, da boste uživali in sodelovali tako, da nam pišete po e-pošti, na Facebooku, Instagramu ali pa, da se enostavno samo zabavate doma ob igranju klavirja ali petja. Če ste prejeli to sporočilo od prijatelja, prosimo, da ga delite še drugim, ki bi po vaše mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca.


V tej prvi izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Poučujemo na sedmih šolah / Sklad 3.000 eur za štipendije / Nastopi v Supernovi

FANTASTIČEN NASVET: Se sprašujete, kje začeti? Tukaj svetujemo

SONATA Z ULICE: Prvi vtisi tistih, ki so postali DoReWe-jevci

LAHKI KVIZ: Glasujte za svojo najljubšo "strašno pesem"

TI LOVIŠ: Smo strašni in zabavni, sedaj pa ti loviš… oziroma deliš

 

DO RE WE NOVICE


DoReWe poučuje na sedmih šolah v Kamniku in Ljubljani


Po pestrem poletju, prežetim s pripravljanjem šolskega programa, sodelovanjem z lokalno skupnostjo in zaposlovanjem učiteljev, je DoReWe odprl svoja vrata na sedmih osnovnih šolah, ki se nahajajo v Kamniku in Ljubljani. Te šole so: British International School of Ljubljana, OŠ Frana Albrehta, OŠ Komenda Moste, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Stranje, OŠ Šentvid, OŠ Toma Brejca (pouk na OŠ Frana Albrehta). Prva šola, ki nam je odprla vrata, je bila Osnovna šola Stranje. Vsem šolam se zahvaljujemo za zaupanje. Naš najmlajši učenec je star 5 let, najstarejši pa 11 let. Trenutno se pri nas klavirja in petja uči največ začetnikov, imamo pa tudi nekaj učencev, ki so v preteklosti prepevali ali igrali in želijo nadgraditi svoje znanje.

 

Sklad 3.000 eur za štipendije - dve že oddani, prijave še odprte


Poslanstvo glasbenega centra DoReWe je narediti učenje klavirja zabavno, privlačno in dostopnejše. Naša ideja je vzbudila pozornost velikodušnega donatorja, ki je zagotovil sredstva, od katerih imamo 3.000 evrov namenjenih za štipendije družinam, ki jim zaradi nizkih dohodkov vpis v glasbene šole predstavlja pretežko finančno breme. Podelili smo že dve celoletni štipendiji, vsako v vrednosti 500 evrov, naš štipendijski sklad pa še naprej ostaja odprt. Zainteresirani za štipendijo nam pišete na e-poštni naslov info@dorewe.com, ali pa nas pokličite na 051-223-221, da se pogovorimo o podrobnostih.



 

Prvi javni nastop v Supernovi z voditeljem Malih sivih celic


Pri DoReWe verjamemo, da smo vsaj tako dobri, kot je bil dober naš zadnji nastop, zato spodbujamo naše učence k nastopanju in delitvi svojega glasbenega znanja. Maks, Lilija in Marta so na nastopih za noč čarovnic v Supernovi Kranj in Supernovi Kamnik skupaj z učiteljicami Kristino, Ano in Nadjo javnosti pokazali prve pesmi, ki so se jih naučili pri nas. Zaigrali in zapeli so “Čuk se je oženil”, skupaj z učiteljicami pa so zapeli pesem “Do Re Mi” iz filma Moje pesmi, moje sanje ter pesem “Trpi, trpi naj boli” iz otrokom poznanega risanega filma Hotel Transilvanija. Nastopa je povezoval in popestril Rok Škrlep, ki ga mnogi poznate kot voditelja Malih sivih celic.



 

FANTASTIČEN NASVET


Z našimi učitelji vam v izdajah DoReWe Dnevnika podajamo koristne (včasih celo fantastične) nasvete za igranje klavirja in petja. Tukaj je prvi za vse, ki se šele poigravate z idejo, da bi začeli igrati klavir ali peti:

Kako začeti?

#1 Klavir in petje sta lahko za vsakogar: Se vam zdi, da je igranje klavirja samo za tiste z veliko mero glasbene nadarjenosti? Se vam zdi, da ste prvi, drugi, tretji… vlak že zamudili in je prepozno za učenje klavirja ali petja? Narobe! Petje in klavir sta za vsakogar. Ne glede na talent, predhodno znanje, starost. Že mogoče, da ne bomo vsi nastopali na velikih odrih, ampak glasba je tu za srečo in dobro počutje vsakogar od nas. Tako da, kot prvo, zaupajte si. Nasvet #2 si preberite v drugi izdaji Dnevnika ali nas sledite na FB in IG.

 

SONATA Z ULICE


Takole je o nas zapisal Rok Škrlep, voditelj Malih sivih celic: "DoReWe je glasbena šola s srcem. Že prvi trenutek sodelovanja z njimi sem začutil njihov entuziazem in ljubezen do glasbe. Prav prijelo me je, da se tudi sam začnem učiti klavir. Komaj čakam, da spet skupaj kaj ušpičimo."

Takole pa je povedal Maks, eden naših učencev: “Pri DoReWe mi je všeč, da igramo v skupinah in imamo veliko nastopov. Na nastopu sem zelo užival ob petju in igranju klavirja. Tudi na vajah se zabavam.”

 


LAHKI KVIZ


Katera je vaša najljubša "strašna pesem"? Glasujte za eno od spodnjih ali napišite svojo.

  1. "HAUNTED" - Taylor Swift

  2. "I PUT A SPELL ON YOU" - Bette Midler

  3. "THE MONSTER" - Eminem ft. Rihanna

  4. Drugo: ___________________________


 

TI LOVIŠ


Tukaj si lahko ogledate “strašno pesem”, ki so jo zapeli naši učenci na nastopu v Supernovi:


Sedaj pa vi lovite… oz. delite naprej vašim prijateljem.

Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!

bottom of page