top of page

DoReWe Dnevnik # 10

VPISI V ŠOLSKO LETO 2023-2024 IN PREGLED PRVEGA LETA NAŠEGA DELOVANJA


Avgust 2023



Dragi DoReWe-jevci,


Pozdravljeni v deseti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Verjamemo, da boste ob branju uživali. Sodelujete lahko tako, da nam pišete ali pa se enostavno le zabavate doma ob igranju klavirja ali s petjem. Prosimo, da to sporočilo posredujete prijateljem, znancem in drugim, ki bi po vašem mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca. 😀 Nekaj videoposnetkov in novosti lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih. Sledite nam na Facebooku in Instagramu.


V deseti izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Pregled prvega leta našega delovanja/ Vpisi v šolsko leto 2023-2024

FANTASTIČEN NASVET: Zakaj in kdaj vpisati otroka v glasbeno šolo?

SONATA Z ULICE: Mnenje mame vpisanega učenca

LAHKI KVIZ: Bohemian Rhapsody

TI LOVIŠ: Deli vpisni letak!

 

DO RE WE NOVICE

Pregled prvega leta DoReWe delovanja


IDEJA: Ideja o ustanovitvi glasbenega centra je nastala maja 2022, ko smo videli, kako zelo omejeno je število vpisnih mest v javnih glasbenih šolah, še posebej za učenje klavirja. Ravno za učenje klavirja pa je na drugi strani izredno veliko zanimanja. Z ustanovitvijo DoReWe smo tako, v Kamniku in Ljubljani z okolico, pripomogli k temu, da je v stiku z glasbo veliko večje število ljudi.

PRVA OSNOVNA ŠOLA: Naše prve ure poučevanja so se začele na OŠ Stranje (za katero vas je večina slišala letos, potem ko so njeni otroci zmagali na kvizu Male sive celice). Na OŠ Stranje smo naleteli na posluh ravnatelja Borisa Jemca in tako se je začelo sodelovanje. "MI PRIDEMO DO VAS": Ker dober glas ponavadi seže v deveto vas, smo imeli vse več povpraševanja in število šol, na katerih smo poučevali, je v naslednjih mesecih hitro naraščalo. Poučevanje smo razširili najprej na kamniške, kasneje na radomeljske in potem še ljubljanske osnovne šole. Ob koncu prvega šolskega leta smo tako poučevali kar na 12 različnih lokacijah. Za poučevanje uporabljamo prenosne električne klaviature, kar nam omogoča, da »mi pridemo do vas«. Tako smo lahko ponudili tudi individualne ure poučevanja na domu, ki tudi staršem olajšajo popoldansko logistiko, saj jim otrok ni potrebno voziti na glasbene učne ure.

PODJETJA: Organizirali smo prve teambuildinge in redne učne ure v enem izmed slovenskih inovativnih podjetij in naleteli na presenetljivo dober odziv. Na ta del našega programa smo še posebej ponosni, saj gre za novost na slovenskem trgu. Pri teambuildingih, ki jih organiziramo pri DoReWe, se zaposleni v ekipnem duhu učijo novih stvari, nekateri tudi stopajo iz svoje cone udobja, drugi pa jih pri tem podpirajo. Na koncu jim s skupnimi močmi uspe doseči večinoma nepričakovan rezultat in po končanem teambuildingu so bogatejši za novo izkušnjo, še bolj povezani s kolektivom in pripravljeni na ekipne izzive v podjetju. ANGLEŠKI JEZIK: Ponujamo tudi programe poučevanja v angleškem jeziku, za slovenske ali tuje učence. Angleški program izvajamo na Britanski mednarodni šoli v Ljubljani, kot tudi individualno na domu.

OD 4 DO 87 LET: Ker si želimo glasbo približati in narediti dostopno čim večjemu številu ljudi, naši programi niso starostno omejeni. Tako je bil v šolskem letu 2022/2023 najmlajši učence star le 4 leta, najstarejši pa častitljivih 87 let.

OD KLASIČNEGA DO POP PROGRAMA: Redne učne ure klavirja in petja – na domu in na osnovnih šolah – je v šolskem letu 2022/2023 skupno obiskovalo več kot 60 otrok, različnih narodnosti in različnega predznanja, na kar 12 različnih lokacijah. Poučevali smo različne zvrsti, od klasične do pop zvrsti.

TABORI IN MINI MUZIKALI: Med poletnimi počitnicami smo za osnovnošolske otroke izvedli glasbeno-gledališke delavnice v slovenskem in angleškem jeziku. Otroci so v le petih dneh praktično iz nič pripravili mini muzikal Lev v srcu. Sami so izdelali odrsko scenografijo, se naučili pesmi, plesne koreografije in dramske igre. Odziv udeležencev je bil fenomenalen, zato bomo delavnice zagotovo še ponovili.

NASTOP, DOGODKI IN SODELOVANJE: Organizirali smo tudi številne dogodke in koncerte, ki so pritegnili pozornost širše skupnosti. S tem smo ustvarili priložnost za naše učence in druge glasbenike, da pokažejo pridobljeno znanje in pridobijo pomembne izkušnje z odrskim nastopanjem. Naš glasbeni center je tako postal aktiven član lokalne glasbene skupnosti. Sodelujemo z drugimi umetniki, šolami in organizacijami, kot so Baletna šola Ana, Šola petja Glas srca, Kulturno društvo Naš oder. Sodelovanje nam omogoča ustvarjanje bogatega in raznolikega glasbenega okolja na področju Kamnika in Ljubljane z okolico.


ČUDOVITI MENTORJI IN EKIPNI DUH: Veseli smo, da je za nami uspešno šolsko leto in izredno ponosni na dosežke učencev, ki so jih ob koncu leta predstavili na koncertu v čudovitem Gradu Zaprice. Posebne zasluge gredo seveda našim mentorjem – Boris, Nevena, Nadja, David, Špela in Ana P. ter Ana J., ki so s svojim znanjem in zavzetostjo doprinesli k uspešnemu zaključku glasbenega šolskega leta. Prav tako gre omeniti tudi njihove pomočnike - Nika, Kaja, Lea, Lara. Brez njihove pomoči in energije ne bi šlo. Posebna zahvala gre tudi naši glasbeni vodji Kristini in naši vodji pisarne Katarini - brez vaju ne bi bili tam, kjer smo.

Zahvala vsem članom za dobro delo in čudoviti ekipni duh.


Veseli in ponosni smo ob koncu prvega leta delovanja. Torta in slavje vsekakor več kot zaslužena! Pripravljeni smo in veselimo se, da vas skupaj popeljemo v novo šolsko leto!



Vpisi v šolsko leto 2023-2024


Ob zaključku poletja prav tako velja omeniti, da vpisi v šolsko leto 2023/2024 že potekajo. Vaš interes oz. vpis lahko oddate preko povezave: www.dorewe.com ali pa nas pokličete na 051-223-221.

V kolikor še niste popolnoma prepričani, ali je DoReWe prava izbira za vas, vam z veseljem ponudimo:

BREZPLAČNO SPOZNAVNO URO.

Pokličite nas, lepo vam bo v naši družbi!

 

FANTASTIČEN NASVET

#10 Zakaj, kdaj in kam v glasbeno šolo?

Aktivno vključevanje predšolskih in šolskih otrok v glasbeno izobraževanje bo močno zaznamovalo njihovo otroštvo. Glasbe ne bodo več samo opazovali od daleč, temveč jo bodo začeli čutiti, ustvarjati, aktivno poslušati in z njo komunicirati.

1. Kdaj je pravi čas za vpis? Univerzalnega odgovora na to vprašanje v resnici ni. Menimo, da takrat, ko otrok izkaže interes in predvsem željo po inštrumentu ali glasbi na splošno. V naši glasbeni šoli vpisujemo tako predšolske otroke, najmlajši šteje samo 4 leta, odrasle kot tudi odrasle v tretjem življenjskem obdobju. Naš najstarejši učenec je napolnil 87 let.

2. Vpisati v začetku leta oz. ali je med letom že prepozno? Če je le možno, naj učenci pouk začnejo obiskovati v septembru. Tako najlažje sestavimo homogene skupine in nivo prilagodimo vsakemu posamezniku, prav tako pa učenec lahko skupaj s sovrstniki sledi celotnemu programu.

A ne skrbite - tudi med letom ni prepozno! Glede na predznanje vas dodamo v že utečeno skupino, po potrebi ponudimo kakšno individualno uro, da ujamete vrstnike, in učenje steče.

3. Kako izbrati pravi inštrument? Inštrumenti so si različni, kakor smo si tudi ljudje. V naši glasbeni šoli ponujamo pouk klavirja - individualni, skupinski in v paru.

Menimo, da je klavir eden od bolj univerzalnih inštrumentov, s katerim dosežemo, da otrok skladbe, ki so mu pri srcu, z lahkoto v čim krajšem času zaigra na klavir. Po želji tudi zraven zapoje.

4. Zakaj naša šola? Menimo, da lahko otrokom nudimo celovit vpogled v svet glasbe na njim razumljiv način. To dosežemo s premišljenim glasbenim programom, izborom skladb, ki so prepletene z osnovami glasbene teorije. Zraven pa dodamo še petje pesmi in igranje klavirja. Vse to dosežemo na skupinskih urah učencev, ki v povprečju štejejo do 5 oseb. Verjamemo, da je to način, ki da otrokom motivacijo in željo po napredku. Pridružite se nam in preizkusite.

 

SONATA Z ULICE


Mnenje mame enega naših učencev:

Ko se je lani septembra moj Mark z mano ‘boril’, da bi rad igral klavir, mi je življenje na pot poslalo letak od DoReWe.

Ni boljšega kot to, da ima otrok na enem mestu učenje igranja klavirja, teorijo in še petje.

Poleg tega ga ne rabim nikamor vozit, saj gre samo nazaj do svoje osnovne šole.

Otrok srečen, mama pa še bolj 😄!

Sedi 5. 😉

Martina


 

LAHKI KVIZ

Tokrat glasbeni kviz za ljubitelje pop glasbe:

Leta 1975 je bila pesem Bohemian Rhapsody na prvem mestu angleških lestvic kar 9 tednov. Potem pa jo je prehitela pesem, katere ime se pravzaprav omeni v besedilu pesmi Bohemian Rhapsody. Katera pesem in katera skupina je s prvega mesta pregnala skupino Queen?

P.S. V namig naj vam bo fotografija, ki jo je del naše ekipe posnel med poletnim obiskom muzikala v Londonu.




 

TI LOVIŠ


V rubriki TI LOVIŠ vas prosimo, da posredujete informacije o vpisu v našo glasbeno šolo vsaj enemu prijatelju, znancu, kolegu, sosedu ali drugi osebi, za katero menite, da bi se postopila učenja klavirja ali petja. Naj nas z vašo pomočjo kontaktira in poskrbeli bomo, da bo v svoje življenje vnesla več glasbe.

V času velikih obveznosti in nenehnih stresov, tako za odrasle in tudi za otroke, namreč vsi iščemo primerne rešitve.

Čimpogostejši dopusti, masaže, meditacije, šport... Pri DoReWe prisegamo, da je ena od rešitev:

"ŽIVLJENJE Z GLASBO"

Življenje z glasbo je manj stresno, bolj povezujoče. Ko ljudje pojejo, igrajo klavir ali drugi inštrument so preprosto srečnejši.


Naša vizija je zato prinesti glasbo v VSAK DOM!



Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!



bottom of page