top of page

DoReWe Dnevnik #16

RAZŠIRJENI PROGRAM PETJA, PUST IN MELODIJE POLNIH UST


Februar 2024


Dragi DoReWe-jevci in dragi ljubitelji glasbe,


Pozdravljeni v šestnajsti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju. Vabimo vas, da nam še naprej pišete ter sledite na Facebooku in Instagramu.


V tej izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Razširjeni program petja/ Pust in melodije polnih ust

FANTASTIČEN NASVET: Klasična glasba izboljša razpoloženje in kakovost spanca

SONATA Z ULICE: Skupinski pouk in nastopanje z vidika sedemletnega Matica

LAHEK KVIZ: Glasbeni inštrumenti na povorkah

TI LOVIŠ: Razširjeni program petja - povej naprej


 

DO RE WE NOVICE

Razširjeni program petja: jazz, pop, operno petje

Do sedaj smo se pri DoReWe osredotočali na poučevanje klavirja in petja v raznih kombinacijah, predvsem pa v kombinaciji enega z drugim. To je postal tudi naš najbolj priljubljen program. Z navdušenjem pa vam sporočamo, da smo z novimi mentorji razširili našo ponudbo petja. Tako boste vsi tisti, ki ste bili na čakalnih listah od marca dalje lahko prišli na vrsto. Dobrodošli seveda tudi morebitni dodatni učenci. Ne glede na to, ali ste začetnik, nekje na sredini ali že izkušen pevec. Ne glede na to ali se nagibate k jazz stilu, opernim arijam ali pop popevkam, vam bomo s strokovno podporo naših mentorjev pomagali razviti in okrepiti vaše pevske sposobnosti. Pridružite se nam in odkrijte ta čarobni svet petja!




Pust, prijetne melodije polnih ust!

Veseli februar je bil tu, in z njim tudi čas pustnega rajanja in maškarade! Medtem ko so se ulice polnile s pisanimi kostumi in smehom, tudi na naših glasbenih urah ni manjkalo pustnega vzdušja. Nekateri učenci so izbirali klasične maske, kot so princeska, kavboj, miška, drugi pa so presenetili s popolnoma novimi liki, kot so astronavt, Wednesday in podobno.



Pustno rajanje na naših glasbenih urah je bila tako odlična priložnost za zabavo in druženje, a obenem tudi dobra izkušnja, saj so učenci na uri hkrati združili dve področji in izkazali kreativnost tako na glasbenem kot tudi na umetniško-ustvarjalnem področju.

Februar je tako postal mesec, ko se glasba sreča z maškarado, ustvarjalnost pa se združi z zabavo. V naši glasbeni šoli smo ponosni na naše učence, ki so s svojo predanostjo in strastjo pričarali nepozaben pustni čas.

Naj živi otroška domišljija in ustvarjalnost!


 

FANTASTIČEN NASVET

#16 Klasična glasba lahko izboljša vaše razpoloženje in kakovost vašega spanca

Vsi vemo, da je poslušanje glasbe lahko odličen način za sprostitev in počitek. Toda ali ste vedeli, da lahko pozitivno vpliva tudi na vaše razpoloženje?

Raziskave so pokazale, da lahko poslušanje klasične glasbe pomaga zmanjšati stres in tesnobo ter lahko celo izboljša kognitivno delovanje.

Torej, če se v teh dolgih zimskih dneh počutite nekoliko potrto ali se morate osredotočiti na nalogo, si privoščite svoje najljubše klasične melodije in samo uživajte!

Raziskave so pokazale tudi, da lahko klasična glasba izboljša kakovost vašega spanca. Ljudje, ki so pred spanjem poslušali klasično glasbo, so hitreje zaspali in spali trdneje kot tisti, ki so poslušali druge zvrsti glasbe ali je sploh niso poslušali.

Torej, če imate težave s spanjem, se poskusite uleči in v ozadju prisluhnite Bachu ali Beethovnu. Morda vam le pomaga do boljšega počitka in počutja.

 

SONATA Z ULICE

Naš učenec, 7-letni Matic, je povedal takole:

"Pri DoReWe je zabavno igrati klavir. Naučim se veliko novih pesmic in igramo veliko glasbenih igric. Imamo zelo prijetne učitelje in učiteljice.

Na odru ti je včasih malo nerodno, ampak skupaj s prijatelji veš, da bomo vsi dobro nastopili in da bodo starši ful ponosni na nas. 

Na vseh koncertih pa je na koncu zelo zabavno, ker se potem družimo s starši in tudi s prijatelji in jemo veliko sladkarij."

 

LAHKI KVIZ

Kateri glasbeni inštrument je pogosto vključen v pustne povorke in zabave? 

 

a) Kitara

b) Trobenta

c) Harmonika

d) Klavir

 

Namig: Tega inštrumenta v našem programu še ne ponujamo. Bi si ga morda želeli v prihodnosti?

 

TI LOVIŠ

Pridružite se nam na našem razširjenem programu petja! Naučite se osnov petja ali izpopolnite svoje že obstoječe veščine pod vodstvom naših izkušenih mentorjev. Jazz, pop, operno petje, karkoli vam srce poželi. 

 

Sporočite tudi svojim prijateljem in družini. Več nas je, bolj zabavno bo!


 

Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!



bottom of page