top of page

DoReWe Dnevnik #17

NOVI PROSTORI V KAMNIKU, IZOBRAŽEVANJE V LONDONU IN NAJMLAJŠA ČLANA EKIPE DOREWE


Marec 2024


Dragi DoReWe-jevci in dragi ljubitelji glasbe,


Pozdravljeni v sedemnajsti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju. Vabimo vas, da nam še naprej pišete ter sledite na Facebooku in Instagramu.


V tej izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Novi prostori v Kamniku/ Izobraževanje mentorjev v Londonu/ Najmlajša člana ekipe DoReWe

FANTASTIČEN NASVET: Vpliv glasbe na dojenčka že od rojstva dalje

SONATA Z ULICE: Mnenje mladih o našem pristopu in mentorjih

LAHEK KVIZ: Pojav muzikala na gledaliških tleh

TI LOVIŠ: DoReWe družinski dan 


 

DO RE WE NOVICE

Novi prostori v Kamniku: središče glasbene ustvarjalnosti

Z velikim ponosom sporočamo, da smo razširili naše lokacije in odprli nove prostore v samem centru mesta Kamnik. Ta nova lokacija bo postala središče naše glasbene skupnosti, kjer se bodo odvijala raznovrstna druženja, priprave na koncerte, učne ure ter ostale izobraževalne, glasbeno usmerjene dejavnosti. 



Prostori odlikujejo izjemna lokacija ter impresivna arhitekturna zasnova, ki vključuje velika okna, kamnite stebre, podoke in opečnat strop, kar ustvarja izredno pozitivno atmosfero. Kljub temu je bila potrebna prenova prostora, ki smo se ji v celoti posvetili v mesecu marcu. Z namenom optimizacije stroškov smo se odločili za samostojno izvedbo večine postopkov, vključno z ravnanjem ometa, odstranjevanjem stare barve, nanosom novih barv, montažo pohištva, čiščenjem in še in še. Le pri električnih zadevah smo na pomoč rajši poklicali strokovnjake. 😜

Pri delu so zavihali rokave skoraj vsi člani naše ekipe! Možje, žene, fantje, dekleta ... celo otroci so se z veseljem javili kot pomočniki! 👏 👍

Ob takšni podpori in zagrizenosti naše ekipe smo lahko konec marca v novih prostorih že izvedli prve učne ure. Vas dragi DoReWe-jevci pa prav kmalu povabimo na otvoritveno slovesnost!






Tinkara in Jonatan - najmlajša člana ekipe DoReWe

Z veseljem sporočamo še eno "širitev", ki se je zgodila v marcu. Ekipi DoReWe sta se namreč pridružila dva nova, najmlajša in najbolj lušna člana! Tinkara je prijokala na svet mamici Katarini, naši vodji pisarne, Jonatan pa mamici Kristini, naši glasbeni vodji. 

S ponosom in veseljem ju sprejemamo medse ter se veselimo skupnih glasbenih dogodivščin in radosti, ki jih bosta Tinkara in Jonatan prinesla svojim družinam in vsem nam.



Izobraževanje mentorjev v Londonu

Ekipa DoReWe se je nedavno vrnila iz Londona, kjer se je izobraževala na področju muzikalov. Ob zelo zapolnjenem urniku so mentorji uspeli pridobiti veliko novega znanja in se že veselijo, da bodo pridobljeno znanje in veščine lahko uporabili v praksi.

Med delavnicami so izpopolnili tudi osnutek našega prihajajočega muzikala Eline nemogoče sanje (Ella's Impossible Dreams), katerega bomo ustvarjali in razvijali med poletnimi tabori. Več o prihajajočih poletnih taborih in delavnicah, pa si že lahko preberete na naši spletni strani pod zavihkom Počitniške delavnice



Za piko na i, si je ekipa DoReWe za zaključek izobraževanja v Londonu ogledala še muzikal "The Lion King." Petje, ples, odrska igra in scenografija je bil po mnenju mentorjev prava 'paša' za oči in dušo ter navdih za njihovo nadaljnje delo.



 

FANTASTIČEN NASVET

#17 Vpliv glasbe na razvoj dojenčka že od rojstva dalje

V čast mamicam, ki so ravnokar rodile in najmlajšima članoma iz ekipe DoReWe, se tokrat posvečamo pomembnosti poslušanja glasbe že v maternici in od rojstva dalje.

Raziskave so pokazale, da glasba pomirja dojenčka in vpliva pri razvoju njegovega posluha ter splošne funkcionalnosti možganov. Glasba spodbuja različna področja možganov, vključno s spominom, pozornostjo in razmišljanjem.

Poleg tega lahko aktivno sodelovanje dojenčka pri glasbenih dejavnostih, kot so petje in plesanje, okrepi njegove motorične sposobnosti ter razvija koordinacijo med gibom in zvokom. 

Skratka, poslušanje glasbe je izjemno pomembno za dojenčkov celostni razvoj in ga spodbuja na mnogih področjih.


 

SONATA Z ULICE

Naš učenec, 21-letni Gašper je povedal takole:

"Do DoReWe-ja sem prišel s priporočilom in bil že od prvega telefonskega klica toplo sprejet. Kljub temu, da sem si na začetku izbral učitelja, ki je odlično vodil ure in me spodbujal v procesu učenja, sem bil kmalu obdan z več učitelji.

S svojim profesionalnim človeškim pristopom do učenja petja me dnevno navdihujejo in dajejo upanje, da pridem do svojih želenih ciljev. 

Iskreno povedano, če bi vedel, da obstajajo tudi taki učitelji, bi se petja lotil že prej. Hvala."

 

LAHKI KVIZ


Kdaj se je prvič pojavil muzikal na gledaliških odrih?

a) V 16. stoletju

b) V 18. stoletju

c) V 19. stoletju

d) V 20. stoletju

Prvi muzikal v zgodovini se imenuje "The Beggar's Opera", ki je bil prvič izveden leta 1728 v Londonu. Ta muzikal, zasnovan kot satirična komedija, je združil glasbo z dialogom in plesom ter postavil temelje za razvoj sodobnega muzikala.

 

TI LOVIŠ

Približuje se DOREWE DRUŽINSKI DAN - pomladni koncert v čast vsem družinam, ki otroke spodbujajo na glasbeni poti. Letošnji koncert bo še posebej zanimiv. Naši učenci, mentorji in nekateri starši bodo zaigrali pesmi na klavir, kitaro, saksofon in peli skladbe iz znanih muzikalov.

Koncert si boste lahko ogledali v petek, 12. aprila 2024, v Domu Kulture Kamnik, Fužine 10, 1240 Kamnik, s pričetkom ob 19.00. Toplo priporočamo, da si koncert ogledate četudi niste med nastopajočimi, saj boste na ta način najbolje spoznali naše mentorje in programe, ki jih ponujamo.



 

Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!



bottom of page