top of page

DoReWe Dnevnik #19

NARIŠI NASMEH, DOBRODELNA PRIREDITEV IN KONCERT GLASBA POVEZUJE

Maj 2024


Dragi DoReWe-jevci in dragi ljubitelji glasbe,


Pozdravljeni v osemnajsti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju. Vabimo vas, da nam še naprej pišete ter sledite na Facebooku in Instagramu.


V tej izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Nariši nasmeh z Minicityjem/ Dobrodelna prireditev na OŠ Preserje pri Radomljah/ Koncert Glasba povezuje

FANTASTIČEN NASVET: Motivacija k dodatni vaji

SONATA Z ULICE: Mnenje študentke, naše učenke

LAHEK KVIZ: Povezovanje z glasbo

TI LOVIŠ: Počitniške delavnice in tabori


 

DO RE WE NOVICE

Nariši nasmeh z Minicityjem


V soboto, 18. maja, je podjetje Minicity organiziralo brezplačen dogodek Nariši nasmeh, v sodelovanju z različnimi podjetji, vključno z glasbeno šolo DoReWe. Kot predskupina priljubljene skupine Čuki, so naši učenci srčno in očarljivo predstavili DoReWe in pritegnili občinstvo s svojimi skladbami in izsekom iz muzikala "Lev v srcu".

 

Na klavirju sta prva na vrsti, kot solo točki zaigrala Yuanming Mao iz Kitajske in Mark Mlakar iz Radomelj, sledila je solo pevska točka Marte Tošić iz Kamnika, ki nas je začarala s pesmijo "Beautiful Life". Za veliki zaključek DoReWe predstavitve, pa smo ob skupinskem petju in plesu nastopili s pesmima iz muzikala, to sta "Praznujmo" in "Prijatelj moj si ti", ki pa so jih v čudovitih kostumih, popestrenih s poslikavami obraza, uprizorili Frane, Ana, Lia, Marta, Mila in Amina. Bilo je resnično pravo praznovanje!

 Dobrodelna prireditev na OŠ Preserje pri Radomljah


Še isti dan, 18. maja, je potekala tudi dobrodelna prireditev oziroma t.i. Športna sobota na Osnovni šoli Preserje pri Radomljah, ki že 18. leto zapored povezuje učence in starše iz celotne šole. Glasbena šola DoReWe se je tega dogodka udeležila že drugo leto. Učenci so imeli priložnost spoznati nekatere izmed naših mentorjev, se preizkusiti za klavirjem in se seznaniti z načinom poučevanja ter programi, ki jih ponujamo. Dogodek je popestrila tudi naša maskota Klavirko, ki je bila prava atrakcija za otroke.

Koncert Glasba povezuje


V kulturnem domu Radomlje je 31. maja potekal koncert Glasba povezuje, ki ga je organizirala Osnovna šola Preserje pri Radomljah v sodelovanju s krajevno skupnostjo Radomlje. Namen in ideja samega koncerta je bil povezati učence različnih glasbenih šol in lokalni skupnosti ponuditi nekaj novega. Ker pri DoReWe močno verjamemo in se zavzemamo za moč glasbe, smo z veseljem tudi mi prispevali svoj del in tako skupaj ustvarili čudovit glasbeni večer. Naši učenci, Mark Mlakar, Nace Jenc in Marta Tošić, so se predstavili z izjemnimi nastopi, ki so navdušili občinstvo. Z Markom je nastopila tudi njegova mama Martina, saj glasba ne povezuje samo lokalne skupnosti temveč tudi družinske člane. 
Iskrena zahvala gre vsem nastopajočim in njihovim mentorjem. Prav tako iskreno čestitamo ravnateljici Jasni Korbar in vsem glasbenikom na OŠ Preserje pri Radomljah  za odlično izvedbo koncerta.


 

FANTASTIČEN NASVET

#19 Motivacija k dodatni vaji

V zadnjem času opažamo upad motivacije otrok za vadenje. Starši lahko igrate ključno vlogo pri spodbujanju otrok k dodatni vaji, saj je eden izmed učinkovitih načinov ravno vključevanje v otrokovo glasbeno pot. Pokažite zanimanje za njihov napredek, poslušajte njihove ideje, obiskujte njihove nastope in jih pri tem ne pozabite pohvaliti za njihov trud.


Vaja se lahko spremeni v zabavno aktivnost, če jo vključimo v vsakdanje življenje. Skupaj lahko na primer, organizirate družinske mini koncerte ali pa igrate razne glasbene igre. Za vzpostavljanje rutine pa je pomembno predvsem to, da z otrokom ustvarite reden urnik za vajo, ki je vključen v njegovo

dnevno rutino, vendar ga prilagodite tako, da zanj ni preobremenjujoč. Poskrbite, da so vaje kratke in pogoste, kar je to lahko veliko bolj učinkovito, kot pa dolge in redke seanse.


Predlagamo, da otroka vključite v razne glasbene delavnice in tabore, kot je na primer naš DoReWe počitniški tabor. Tam bo imel vaš otrok priložnost igrati in razširjati svoj že obstoječi repertoar pesmi in skladb, glasbeno in gledališko improvizirati ter ustvarjati z vrstniki in prijatelji, pri tem pa se bo neverjetno zabaval.


 

SONATA Z ULICE


Študentka Ajda, ena izmed naših nadobudnih in marljivih učencev klavirja, je povedala:

"Klavir sem se začela učiti oktobra prejšnje leto. Mislim, da sem od takrat pod okriljem svoje mentorice kar napredovala. Nič od tega ne bi bilo mogoče, če moja mentorica ne bi bila tako super učiteljica in tudi super oseba. Na urah se počutim sproščeno, vzdušje je zmeraj prijetno. Odkar pa je DoReWe odprl nove pisarne v centru Kamnika, je vse samo še na višjemu nivoju.

 

LAHEK KVIZ


Glasba je lahko zanimiv skupni interes, ki zbližuje ljudi. Na kakšen način se pa ti najraje povezuješ z glasbo?


A) Obiskovanje koncertov

B) Poslušanje glasbe in prepevanje v avtu

C) Mali nastopi doma

D) Karaoke
Če poznaš še kakšen zanimiv način povezovanja z glasbo, nam piši in ga nam zaupaj.

 

TI LOVIŠ


Starši, vabimo vas, da te poletne počitnice svojim otrokom podarite nepozabno izkušnjo za vse življenje!

Z julijem se vrača lanskoletni poletni hit, naše glasbeno gledališke delavnice in tabori. Na tej čudoviti izkušnji, bodo otroci pod vodstvom strokovnih mentorjev pripravili pravi mini muzikal in ga ob koncu tedna uprizorili na odru.


Več si preberite na: 

Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!Σχόλια


bottom of page