top of page

DoReWe Dnevnik # 2

MNOŽIMO TALENTE, ODRASLA SKUPINA, SINTERKLAAS IN ŠE KAJ


December 2022



Dragi DoReWe-jevci,


Pozdravljeni ponovno v našem DoReWe Dnevniku. Upamo, da boste uživali v branju in sodelovali tako, da nam pišete ali pa, da se enostavno samo zabavate doma ob igranju klavirja ali petja. Če ste prejeli to sporočilo od prijatelja, prosimo, da ga delite še drugim, ki bi po vaše mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca. Nekaj videoposnetkov in novosti najdete tudi na naših socialnih omrežjih. Sledite nam na Facebooku ali na Instagramu.


V tej drugi izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Nastop na Množimo talente 2022 / Poučevanje na British School / Prva odrasla skupina FANTASTIČEN NASVET: Kako vaditi? SONATA Z ULICE: Mama štipendista je povedala LAHKI KVIZ: DoReWe sreča Sv.Miklavža (Sinterklaas) TI LOVIŠ: Podari pesem in popust za DoReWe-jevce

 

DO RE WE NOVICE


Nastop naših učencev na prireditvi Množimo talente


Po komaj dveh mesecih učenja pri nas sta Ambrož in Maks s svojim srčnim nastopom navdušila publiko na prireditvi Množimo talente 2022 v Komendi pri Kamniku. Zaigrala in zapela sta Beethovnovo pesem in evropsko himno "Odo radosti". Nastopajoči so vrstnikom pokazali, da sta igranje inštrumenta in petje ne samo koristna temveč tudi izvrstna zabava. Javni nastopi pa otroke tudi učijo spoprijeti se s strahom in tremo, tako da vedno bolj verjamejo vase in v svoje sposobnosti. Višja samozavest jim pomaga tudi na raznih predstavitvah, govornih nastopih v šoli in nasploh v življenju. Samo tako naprej!



 

Začetek poučevanja na British School Ljubljana


Naši učitelji so začeli s poučevanjem skupin otrok na British International School v Ljubljani. Poučevanje klavirja tam poteka v angleškem jeziku in tudi pesmi otroci skupaj z učitelji pojejo v angleščini.


Najbolj so se otroci navdušili nad pesmico "Rudolph the Red-Nosed Reindeer", na klavir pa so se učili "Jingle Bells" in "Twinkle Twinkle Little Star".





 

V Stranjah začeli s poučevanjem prve odrasle skupine


Pri DoReWe verjamemo, da je učenje instrumenta najlepše in najlažje v dobri družbi. Zato se trudimo, da se klavirja in petja v skupinah lahko učijo vse generacije. Od najmlajših, ki so komaj prestopili prag osnovne šole, do dijakov, študentov in seveda tudi odraslih. Izjemno smo ponosni, da so se opogumili tudi odrasli. V Stranjah pri Kamniku smo začeli s poučevanjem prve odrasle skupine. Učenke že zagreto vadijo in se učijo svojih prvih melodij. Nikoli ni prepozno, da se naučimo nekaj novega!



 

FANTASTIČEN NASVET


Kako vaditi?

#2 Vaditi vsak dan 20 minut je boljše kot enkrat tedensko 2 uri.

Popolnoma razumljivo je, da marsikoga od učenja instrumenta odvrne že sama misel na večurno vajo. A ta ni potrena. Psihologi so namreč dokazali, da nas večina zares skoncentriranih ostane le 18 minut, zato je več ur dolga vaja za vse, še posebej pa za otroke in začetnike, nesmiselna. Pri DoReWe priporočamo redno vadbo 20 minut na dan. Za tiste najbolj zagrete pa predlagamo, da vadite v kratkih delih, med katerimi naredite vsaj pet minutne odmore. Tako da: z 20 minutno vajo na dan, bo dosežen cilj, ki je zadan!

 

SONATA Z ULICE


Takole je o nas zapisala mama enega naših učencev: ''Želim se vam zahvaliti za štipendijo, ki smo jo prejeli za našega otroka. Glede na to, da v službo hodi samo mož, nama je štipendija finančno zelo pomagala. Otroci so izjemno zadovoljni z učiteljico in programom, ki ga ponuja DoReWe. Vsakič znova se veselijo šolske ure, z njimi pa tudi mi starši. Z veseljem vas priporočam vsem staršem, ki še oklevajo glede vpisa svojih otrok. Zelo smo zadovoljni in ocena je čista 10! Srečno novinci!''

 


LAHKI KVIZ


Te dni se je DoReWe srečal s Svetim Miklavžem (Sinterklaas), ki je obdaroval nizozemsko-slovenske družine v Sloveniji. Naši učitelji so zapeli "Zie ginds komt de stoomboot", "Sinterklaas kapoentje" ter "De zek van Sinterklaas", vse pesmice so v nizozemščini. V katerem jeziku pa bi si vi želeli naučiti kakšno pesem? Pišite nam, vsakega predloga bomo veseli.



 

TI LOVIŠ


DoReWe-jevci se te dni najbrž sprašujete, kaj podariti svojim najbližjim za prihajajoče praznike? Svetujemo vam, da navdušite in obdarujete tako, da PODARITE PESEM. Izberite pesem, katero vašega najbližjega v nekaj urah naučimo zaigrati na klavir in zapeti. In sicer na njegovem domu ali eni naših lokacij. Predhodno znanje ni potreno, tudi klaviature naši učitelji prinesejo s seboj. Več si preberite na www.dorewe.com/podari-pesem.

Kot obstoječim DoReWe-jevcem pa vam poklanjamo tudi 20% popust, tako da PODARI PESEM za vaše obdarjence namesto 50 eur znaša le 40 eur.

V rubriki TI loviš vas zato prosimo, da delite naprej vsem, ki verjamejo, da je bolje napolniti življenje z iskušnjami, ne stvarmi!



Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!

bottom of page