top of page

DoReWe Dnevnik # 3

DECEMBRSKI NASTOPI, POPUSTI ZA ŠTUDENTE IN DIJAKE, NOVI KANDIDATI ZA UČITELJE KLAVIRJA


Januar 2023Dragi DoReWe-jevci,


Pozdravljeni v tretji izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste tudi v letu 2023 uživali v branju in sodelovali tako, da nam pišete ali pa, da se enostavno samo zabavate doma ob igranju klavirja ali petja. Če ste prejeli to sporočilo od prijatelja, prosimo, da ga posredujete še drugim, ki bi po vaše mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca. 😀 Nekaj videoposnetkov in novosti pa lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih. Sledite nam na Facebooku ali na Instagramu.


V tretji izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Decembrski nastopi v Supernovi / Popusti za študente in dijake v okviru sodelovanja s ŠKK /Novi kandidati za učitelje klavirja FANTASTIČEN NASVET: Vsak začetek je težak, samo vztrajati je treba SONATA Z ULICE: Mnenje odrasle učenke LAHKI KVIZ: Kaj naredi odličnega učitelja? TI LOVIŠ: Posreduj novico študentu ali dijaku

 

DO RE WE NOVICE


“Let It Snow” in decembrski nastopi v Supernovi


Te dni, ko se vsi veselimo prvega pravega snega v dolini, se DoReWe-jevci (otroci, učitelji in starši) z veseljem spominjamo decembrskega nastopa naših učencev in učiteljic v Supernovi Kamnik in Supernovi Kranj. Nastopilo je 15 učencev:

 • Neža, Mila, Vuk, Stefanela, Ambrož, Lilija in Marta iz OŠ Stranje,

 • Alja iz OŠ Frana Albrehta,

 • Trina iz OŠ Toma Brejca,

 • Ronja iz OŠ Dob,

 • Mark iz OŠ Preserje pri Radomljah in

 • Brina, Elisa, Hana in Sara iz OŠ Šentvid.

Učenci so igrali na klavir ter prepevali v slovenskem in angleškem jeziku. Pripravili so lep repertoar skladbic, med drugim tudi praznične pesmi, kot so "Cin Cin Cin" oz. "Jingle Bells", "We Wish You A Merry Christmas", "Deck The Halls" in dobro znano pesem "Do Re Mi" iz filma Moje pesmi, moje sanje.

Učiteljice Nadja, Ana in Nevena ter učitelj Boris so skupaj z našo glasbeno vodjo Kristino spodbujali učence ter navdušili mimoidoče s skladbami, kot so "Let It Snow" in "Bel božič". Učiteljica Ana pa je za spremembno posegla po čelu.


Vsem nastopajočim ISKRENE ČESTITKE ZA PRIPRAVE, POGUM TER ODLIČNO IZVEDBO!


Posebna zahvala pa gre seveda tudi vsem staršem in širšim družinam, ki otroke spodbujajo na glasbeni poti. Brez vaše podpore vse to sploh ne bi bilo mogoče. 

Popusti za študente in dijake v okviru sodelovanja s ŠKK


DoReWe in Študentski klub Kamnik (ŠKK) sta združila moči ter tako omogočila popust vsem članom ŠKK, ki bi se želeli udeležiti tečaja


"Klavir v družbi mladih".


Redna cena znaša mesečno 75 evrov za poučevanje v skupini, DoReWe in ŠKK pa nudita 20 evrov popusta, tako da mesečna šolnina za študente in dijake znaša le 55 evrov. Pouk bo potekal v Folklorni sobi v Domu kulture Kamnik.


ŠTUDENTJE IN DIJAKI, TOPLO VABLJENI K VPISU!


 

Novi vpisi in razgovori s kandidati za učitelje klavirja


Pri DoReWe smo veseli, da se glas o našem poučevanju širi in imamo tako vedno več vpisov učencev. Zato potrebujemo dodatne učitelje.

V mesecu januarju je naša ekipa v Japan Pianos Centru v Ljubljani opravila razgovore s kar 22 kandidati za poučevanje klavirja in petja. Novi učitelji bodo izbrani do konca januarja in kmalu si jih boste lahko spoznali na naši spletni strani pod zavihkom “Ekipa”.


 

FANTASTIČEN NASVET


#3 Vsak začetek je težak, samo vztrajati je treba.


Pri vsaki novi stvari, ki se je lotimo, je začetek težak. Potem ko naredimo prvi korak, je vsak naslednji lažji. Bolj si zaupamo in vemo, kako lahko dosežemo zastavljeni cilj.

Podobno je pri učenju klavirja. Ko se naučimo zaigrati in zapeti svojo prvo pesem, je učenje vsake naslednje lažje, četudi se zahtevnost stopnjuje. Zaupamo si, da zmoremo, da je potrebno kar nekaj vaje za napredek in kako sladek je občutek dobrega razultata.

 

SONATA Z ULICE


Veseli smo, da se glas o DoReWe širi. Najbolj pa smo veseli in ponosni, da so naši obstoječi učenci zadovoljni z nami.

Takole nam je pisala ena izmed naših odraslih učenk: "Draga Ana, najlepša hvala za prve korake pri učenju igranja na klavir. Spoznanje, da nikoli ni prepozno za uspešne nove začetke, se je v meni še bolj utrdilo. Helenina energija in zagnanost sta pri tem krasna podpora. Skladbe, ki smo se jih naučile igrati v prvem mesecu, so res izbrane na način, ki ti omogoča osvajati veščine igranja stopničko za stopničko. Ni potrebno stopiti prav visoko, samo večkrat po malem! 😀 In kot bi mignil, dosežeš zastavljeni cilj! Juhej! 😀

To, da lahko v domačem kraju obiskuješ ure igranja na klavir, je seveda pika na i.

Lep pozdrav in objem! Barbara".

 


LAHKI KVIZ


"POVPREČEN UČITELJ POVE. DOBER UČITELJ RAZLOŽI. ODLIČEN UČITELJ DEMONSTRIRA. IZJEMEN UČITELJ NAVDIHUJE."

William Artur Ward

Kaj po vašem mnenju naredi odličnega učitelja klavirja?

 1. Sposobnost enostavne razlage snovi

 2. Potrpežljivost

 3. Energičnost

 4. Smisel za humor

 5. Drugo _______________________


 

TI LOVIŠ


POZNATE KAKŠNEGA ŠTUDENTA ALI DIJAKA?


Izberite študenta ali dijaka, ki ima rad glasbo in bi se bil pripravljen naučiti nekaj novega ter mu posredujte novico, da pri DoReWe nudimo popuste za študente in dijake. Lahko se naučijo igranja klavirja ali petja ali pa obojega po malem.

Po nekaj mesecih igranja in petja vam bo po vsej verjetnosti hvaležen!


Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!

Comments


bottom of page