top of page

DoReWe Dnevnik # 4

IZOBRAŽEVANJE UČITELJEV, MAŠKARE ZA KLAVIRJEM IN GLASBENA DELAVNICA V PODJETJU


Februar 2023



Dragi DoReWe-jevci, Pozdravljeni v četrti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju in sodelovali tako, da nam pišete ali pa da se enostavno zabavate doma ob igranju klavirja ali s petjem. Če ste prejeli to sporočilo od prijatelja, prosimo, da ga posredujete še drugim, ki bi po vašem mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca. Nekaj videoposnetkov in novosti lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih. Sledite nam na Facebooku in Instagramu.

V četrti izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Izobraževalni seminar za učitelje/Začetek poučevanje na OŠ FRS in maškare za klavirjem/Glasbena delavnica v podjetju Celtra FANTASTIČEN NASVET: Uživajte v igranju in veliko vadite, napredek bo prišel SONATA Z ULICE: Mnenje študentke, ki je postala Klavirko LAHKI KVIZ: Ste za glasbo na delovnem mestu? TI LOVIŠ: Prihajajoči "DoReWe Družinski Dan"

 

DO RE WE NOVICE


Izobraževalni seminar za DoReWe učitelje



DoReWe je februarja organiziral celodnevni izobraževalni seminar za učitelje. Zbrali smo se v delovni sobi restavracije Korobač v Kamniku ter predelali več področij. Helena je učiteljem predstavila organizacijske vidike glasbenega centra, medtem ko je naša glasbena vodja Kristina podrobneje predstavila pravilne pedagoške pristope pri delu z otroki in glasbeni razvoj otroka. Mladen je predaval o prednostih skupinskega pristopa poučevanja klavirja, ki jih v svoji knjigi "Teaching Piano In Groups" opisuje in razišče Christopher Fisher.

Ena od ključnih tem na seminarju je bil pristop do otrok. Poudarjeno je bilo tudi, da se mora učenje izvajati skozi igro in zabavo (kar spodbuja motivacijo in posledično tudi uspešno učenje), vendar mora strokovno zadovoljiti visok nivo.

Med seminarjem smo imeli priložnost tudi za prijetno druženje in izmenjavo izkušenj z drugimi učitelji. Z novim znanjem smo sedaj še bolj pripravljeni na učinkovito poučevanje v razredu in odločni, da učencem pomagamo doseči svoje cilje.


 

Začetek poučevanja na OŠ Franca Rozmana Staneta in maškare za klavirjem


Mesec februar je prav tako mesec pustnega rajanja in maškar. Naši učenci so si letošnje leto nadeli nekaj zelo izvirnih kostumov. Na Osnovni šoli Franceta Rozmana Staneta v Ljubljani, kjer smo ravno pričeli s poučevanjem, so se za klavir usedli prisrčni astronavt, pogumni Harry Potter in še nekaj drugih super junakov. Večina junakov je imela posebne moči - nekateri so leteli, drugi so bili nepremagljivi v borbi. Vsi pa so se strinjali z nami, da je ena glavnih supermoči v življenju prav naše znanje. Med to pa sodi tudi znanje igranja klavirja! BRAVO NAŠI SUPERJUNAKI !


 

Glasbena delavnica v podjetju Celtra


Ta mesec smo v podjetju Celtra priredili glasbeno delavnico za zaposlene. Učiteljica Nevena in učitelj David sta delavnico otvorila s skladbo “Fly Me To The Moon”. Po kratki predstavitvi načina poučevanja pri DoReWe smo zaposlene zagreli s pesmijo “Hallelujah”, nato pa jih povabili h klaviaturam, na katerih so se mnogi od njih preizkusili prvič v življenju. Zavzeto so sledili našim razlagam o prstnem vrstnem redu, različnih ključih in notnih vrednostih ter prav kmalu zaigrali svojo prvo pesem.

Na koncu dvourne delavnice so zaposleni skupaj zaigrali in zapeli “Imagine” Johna Lennona. Njihovi široki nasmehi so bili pokazatelj edinstvenega občutka zadovoljstva, ko izpod prstov zazveni prva skladba na klavir.

Ekipni duh je bil izjemen in Celtra je dokazala, da ima v svojih vrstah tudi glasbene talente, predvsem pa pogumne posameznike, ki se ne ustrašijo nobenega izziva.

Go Celtra! You definitely have the music in you!



 

FANTASTIČEN NASVET


#3 Za začetek je klaviatura dovolj


Pogosto se starši sprašujejo, kateri klavir naj kupijo začetniku. Pri nas svetujemo, da je za začetek dovolj že klaviatura. Te so cenovno bolj ugodne in praktične kot pianini, prav tako pa zavzamejo manj prostora in se lažje prenašajo s prostora v prostor. Marsikateri naš učenec tako vadi v svoji sobi, potem pa v dnevnem prostoru ostalim družinskim članom priredi mini koncert.

Svetujemo, da imajo klaviature vsaj dinamične tipke, po možnosti pa tudi obtežene (odvisno seveda od vašega cenovnega okvira). V ta namen pri DoReWe nudimo možnost najema klaviature, kar je praktično predvsem za tiste, ki se šele poskušate pri igranju klavirja.

 

SONATA Z ULICE


Takole je o DoReWe zapisala Tjaša, študentka, ki je za nas večkrat oblekla maskoto našega Klavirka:

"Helena in njena ekipa je tako srčna in pozitivna, da je bilo še potenje v njihovi lušni maskoti najbolj zabavno in lahkotno delo, ki sem ga kadarkoli opravljala.

Hvala, da sem lahko del vaše zgodbe."

Tjaša

 


LAHKI KVIZ



Delodajalci in vodje podjetij se pogosto sprašujejo, kako motivirati svoje zaposlene, kako poskrbeti za večje zadovoljstvo in s tem večjo produktivnost?

Strokovnjaki poudarjajo, da se učinkovitost na delovnem mestu poveča tudi tudi z glasbo,

Raziskave so namreč pokazale, da glasba

  • zmanjša stres in anksioznost zaposlenih,

  • zvišuje nivo dopamina in s tem dobrega počutja,

  • zveča kreativnost, socialne stike in ekipno sodelovanje.

Zato pri DoReWe nudimo možnost glasbenih delavnic ali teambuildinga za zaposlene v podjetjih. Zanima pa nas, kako glasbo na delovnem mestu trenutno uživate vi. Je to:

  1. da poslušate svojo glasbo preko radia, interneta,

  2. da poslušate glasbo skupaj z vašimi kolegi,

  3. da s kolegi na dogodkih skupaj zapojete ali zaigrate


 

TI LOVIŠ


V soboto 25.marca bodo v Sloveniji in drugod po svetu slavili materinski dan. Pri DoReWe verjamemo, da je potrebno slaviti ne le matere, temveč tudi očete, dedke, babice, strice, tete,... skratka vse člane družine, ki otroke spodbujejo na glasbeni ali življenjski poti ter jim stojijo ob strani.


V ta namen bo v soboto 25. marca ob 11:00 uri v Ljudskem domu v Šentvidu pri Ljubljani organiziran DoReWe Družinski Dan s koncertom naših učencev in učiteljic za vse ožje in širše družine ter družinske prijatelje. Program bodo popestrili tudi plesalci Baletne šole Ana pod vodstvom Ane Trojnar

ter pevci šole petja Glas srca pod vodstvom Neže Drobnič Bogataj. Zato vas v rubriki TI loviš prosimo, da si zabeležite datum ter posredujete informacijo še preostalim družinskim članom, da se nam na koncertu lahko pridružijo.

Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!


bottom of page