top of page

DoReWe Dnevnik # 6

GLASBENO-GLEDALIŠKA PRAVLJICA "LEV V SRCU" IN PRIHAJAJOČE POLETNE DELAVNICE ZA OTROKE


April 2023Dragi DoReWe-jevci, Pozdravljeni v šesti izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju in sodelovali tako, da nam pišete ali pa da se enostavno zabavate doma ob igranju klavirja ali petju. Če ste prejeli to sporočilo od prijatelja, prosimo, da ga posredujete še drugim, ki bi po vašem mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca. Nekaj videoposnetkov in novosti lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih. Sledite nam na Facebooku in Instagramu.

V šesti izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Glasbeno-gledališka pravljica "Lev v srcu" v Mekinjah

FANTASTIČEN NASVET: Kako obdržati motivacijo proti koncu šolskega leta

SONATA Z ULICE: Otroci in starši poročajo o glasbeni delavnici

LAHKI KVIZ: Vaš izbor poletnih počitnic za otroke

TI LOVIŠ: Poletne glasbene delavnice in mini muzikal

 

DO RE WE NOVICE

Glasbeno-gledališka pravljica "Lev v srcu"

DoReWe-jevci smo se v soboto, 22.aprila 2023, kot del priprav na poletne ustvarjalne delavnice, družili na celodnevni glasbeno-gledališki delavnici. Zbrali smo se v prostorih Samostana Mekinje, čas pa smo namenili predvsem petju, igranju klavirja ter druženju otrok, ki se navdušujejo nad glasbo.

Cilj glasbeno-gledališke delavnice je bil izvedba pravljice "Lev v srcu". Med pripravami so bili otroci razdeljeni v več skupin, kjer so lahko:

(1) igrali in improvizirali na klavir,

(2) se učili različnih ritmov na tolkalih,

(3) zapeli v zborčku ali kot solisti,

(4) se preizkusili kot pripovedovalci ali pa

(5) izdelali in poslikali odrsko sceno.


Za kosilo je poskrbelo Gostišče Repnik iz Kamnika. Makarončki nikoli ne razočarajo, otroci pa so posebej pohvalili okusni jabolčni zavitek. Čudovit sončen dan nam je omogočil, da smo peli, se igrali in se kotalili tudi zunaj na travniku. Nekateri pa so našli čas tudi za nogomet.

Pred končno izvedbo gledališko-glasbene pravljice so se otroci oblekli v kostume, vizažistka Ana pa jim je poslikala obraze. Na koncu predstave so bili otroci vidno utrujeni, ampak upravičeno ponosni nase. 

FANTASTIČEN NASVET


#6 Kako obdržati motivacijo za vajo in igranje inštrumenta do konca šolskega leta... in še naprej?


Proti koncu šolskega leta je kar nekaj otrok že vidno utrujenih in ob poplavi vseh dejavnosti nekateri med njimi včasih po malem izgubijo motivacijo za vajo in igranje svojega inštrumenta. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov za starše in naše učence, kako spodbuditi samega sebe oziroma otroka k igranju:


1. POVADI, KAR JE NOVEGA ALI TEŽKEGA, POTEM PA SE TAKOJ NAGRADI S SVOJO NAJLJUBŠO SKLADBO
2. NAREDI TEDENSKI PLAN VAJE, NAJ BO PREPROST IN IZVEDLJIV
3. ZA KONEC TEDNA ORGANIZIRAJ MINI NASTOP ZA VSE ČLANE DRUŽINE
4. NAPIŠI SEZNAM SKLADB, KI SI SE JIH ŽE NAUČIL
5. NAPIŠI SEZNAM SKLADB, KI SI JIH ŠE ŽELIŠ NAUČITI

 

SONATA Z ULICE


Takole je zapisala Nada, mama dveh otrok, ki sta se nam pridružila na prvi glasbeni delavnici:

"Ko je Helena povabila naša fanta (5 in 10 let) na prvo DoReWe glasbeno delavnico, nismo vedeli, kaj lahko pričakujeta, saj ne hodita v njihov glasbeni center niti resno ne igrata nobenega glasbila. Starejši desetletnik je pred odhodom še malo zavijal z očmi, a ko ju je že ob prihodu pričakalo bobnanje na različne bobne ostalih otrok in enega od učiteljev, ni bilo več pomislekov, da ne bi ostala na delavnici. Ko smo mame po petih urah prišle po svoje otroke, nihče še ni želel domov. Naše zebre, tigri, levi in ostale živali so bili polni vtisov, kaj vse so počeli, fantje so ob vsem uspeli igrati še nogomet. Tudi okolica nekdanjega samostana v Mekinjah jima je bila zelo všeč. In po 14 dnevih od takrat si oba še vedno mrmrata pesem o džungli in levu, ki je že zaspal. Hvala DoReWe za to izkušnjo."


Takole pa je poročala trinajstletna Ana, ki se nam je pridružila na glasbeni delavnici in se že sedem let uči klavirja v drugi glasbeni šoli:


"Na sobotni glasbeni delavnici sem se zelo zabavala. Takoj, ko sem prišla, sem zagledala ogromno novih inštrumentov, ki jih prej še nikoli nisem videla. Potem smo vadili in improvizirali na klavir in imeli še zelo dobro kosilo. Popoldan smo uprizorili predstavo, ki je bila zelo zabavna. Po predstavi pa smo se igrali na dvorišču in pili vročo čokolado. Cel dan je bil super in upam, da bomo kmalu imeli še kakšno delavnico."


 


LAHKI KVIZKakšne poletne počitnice si želite za svoje otroke?

1. Z veliko prostega časa, povsem brez interesnih dejavnosti

2. Čas, namenjen izključno športnim aktivnostim

3. Z glasbo in slikanjem vzpodbuditi otroško ustvarjalnost

4. Vsega po malem, predvsem pa druženje z ostalimi otroki

5. Drugo: __________________________________________

Pišite nam in povejte vaše mnenje in predloge.


 

TI LOVIŠGlede na uspešno izvedbo glasbeno-gledališke predstave, predvsem pa glede na navdušenje otrok po našem poskusnem dnevu v Mekinjah, smo se odločili organizirati

poletne glasbeno-gledališke delavnice:

MINI MUZIKAL "LEV V SRCU"


Prijave so odprte vsem osnovnošolskim otrokom, glasbeno predznanje ni potrebno, samo ljubezen do glasbe in ustvarjanja. Tisti z več predznanja bodo pa bodo seveda dobili temu primerne zahtevnejše vloge. Število prijav je omejeno. Termini so:


1. TERMIN - SLOVENSKI JEZIK: ponedeljek 3. do petek 7. julij

2. TERMIN - SLOVENSKI JEZIK: ponedeljek 10. do petek 14. julij

3. TERMIN - ANGLEŠKI JEZIK: ponedeljek 24. do petek 28. julij

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 uro, v petek popoldan pa bo po podaljšani vaji tudi predstava za starše.

Zagotovljena bo možnost zgodnjega jutranjega varstva in tudi popoldanskega varstva. V primeru zadostnih prijav za prevoz, bo za doplačilo organiziran tudi prevoz iz Ljubljane.

Redna cena 5 dnevne glasbene-delavnice je 290 EUR. Za vse obstoječe DoReWe-jevce oziroma otroke, ki že obiskujejo naš glasbeni center, pa nudimo promocijsko ceno 250 EUR.

Več informacij si v naslednjih dneh preberite na naši spletni strani.Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!Σχόλια


bottom of page