top of page

DoReWe Dnevnik # 7

NADOBUDNI PIANISTI OD 4 DO 80 LET, ZAKLJUČNI KONCERT, VPISI IN POPUSTI ZA NOVO ŠOLSKO LETO


Maj 2023



Dragi DoReWe-jevci,


Pozdravljeni v sedmi izdaji našega DoReWe Dnevnika. Upamo, da boste uživali v branju in sodelovali tako, da nam pišete ali se enostavno zabavate doma ob igranju klavirja ali s petjem. Če ste prejeli to sporočilo od prijatelja, prosimo, da ga posredujete še drugim, ki bi po vašem mnenju opravili preizkus za DoReWe-jevca. 😀 Nekaj videoposnetkov in novosti lahko najdete tudi na naših socialnih omrežjih. Sledite nam na Facebooku in Instagramu.


V sedmi izdaji DoReWe Dnevnika boste našli naslednje razburljive zgodbe:


DO RE WE NOVICE: Nadobudni pianisti od 4 do 80 let / Prihajajoči zaključni koncert in dan odprtih vrat / Vpisi in popusti za šolsko leto 2023-2024

FANTASTIČEN NASVET: Kako starši lahko pomagajo pri vaji doma, čeprav sami niso glasbeniki?

SONATA Z ULICE: Glas učenke z British International School, kjer se uči klavirja in petja

LAHKI KVIZ: Kaj bi dodali našemu vadbenemu videu?

TI LOVIŠ: Delite povabilo na zaključni koncert

 

DO RE WE NOVICE

Naši učenci so nadobudni pianisti od 4 do 80 let


DoReWe-jevci smo ljudje vseh starosti, s skupno strastjo do glasbe. Trenutno je naš najmlajši član štiriletni Chris, ki se je poleg igranja prvih pesmic na klavirju pri učiteljici Ani začel učiti tudi bobnov. S svojo radovednostjo in igrivostjo navdušuje učitelja Davida, medtem ko starši potrpežljivo čakajo, da nadaljujejo s pogovorom, ko se doma ponovno vzpostavi sobna glasnost. 😀 😀 😀

Na drugi strani pa je trenutno naša najstarejša učenka klavirja gospa Herta, ki bo konec junija dopolnila 80 let. Herta se je ževrsto let želela lotiti učenja klavirja, a je zaradi obveznosti vedno zmanjkalo časa. Herta verjame, da nikoli ni prepozno, da človek izpolni sanje iz mladosti. Počaščeni in ponosni smo, da je Herta del naše glasbene družine. Iz srca ji čestitamo ob prihajajočem rojstnem dnevu.


Vabilo na zaključni koncert in dan odprtih vrat


V soboto, 17. junija, od 11:00-13:00, se bodo DoReWe učenci predstavili na

ZAKLJUČNEM KONCERTU šolskega leta 2022-2023. Koncert bo potekal na slikovitem Gradu Zaprice v Kamniku. Po koncertu pa sledi pogostitev in druženje.


Ogled koncerta je tudi najboljši način, da se vsi zainteresirani za vpis v novem šolskem letu spoznajo z našim načinom dela ter se sami prepričajo o napredku in zadovoljstvu naših učencev. Vodstvo in učitelji pa bodo po koncertu na razpolago za katerakoli morebitna vprašanja. Vljudno vabljeni!


Vpisi in popusti za šolsko leto 2023-2024


Mesec maj je prav tako čas vpisov v novo šolsko leto. Kot spodbudo za tovrstno zgodnje načrtovanje naslednjega šolskega leta smo se odločili, da vsem, ki se v DoReWe vpišejo do vključno nedelje, 18.junija 2023, zagotovimo obstoječe cene.

Vabimo torej vse, ki še razmišljate o vpisu, da pravočasno izpolnite vpisni obrazec. Najdete ga na naslednji povezavi: https://www.dorewe.com/vpis

 

FANTASTIČEN NASVET


#7 Kako starši lahko pomagamo pri učenju in vaji doma, v kolikor sami nismo pianisti ali glasbeniki?

Prav tako kot učitelji tudi starši dobro razumemo, da je za napredek potrebna redna vaja. Ker nas večina staršev ni prav veščih glasbenikov, se poraja vprašanje, kako pomagati otroku pri vaji doma.

V ta namen smo pri DoReWe pripravili vadbene videoposnetke skladbic, ki se jih otroci učijo pri pouku. Ti videoposnetki predstavijo določeno skladbo, pravilni vrstni red prstov in ritem, tako da bodo dobro vodilo za vajo doma.

Svetujemo vam, da vaša pomoč otroku izgleda nekako takole:

1. SKUPAJ Z OTROKOM SI OGLEJTE VADBENI VIDEO
2. DOLOČITE ČAS ZA VAJO (NPR. 30 MIN) IN CILJ VSAKE VAJE (NPR. ZVADITI DESNO ROKO, PRVA VRSTICA)
3. V ZVEZEK SKUPAJ Z OTROKOM NAPIŠITE MOREBITNA DODATNA VPRAŠANJA ZA UČITELJA/UČITELJICO
4. POHVALITE OTROKOV NAPREDEK IN TRUD
5. POSLUŠAJTE PESMICO, KI JO OTROK ZAIGRA NAJRAJŠI

Predvsem pa si velja zapomniti, da kljub našemu nepoznavanju glasbe otroka vedno lahko naučimo pozitivne miselnosti, ki jim pomaga doseči vse, kar iskreno želijo. Tako da namesto "NE ZMOREM", v sebi nosijo glas "ZMOREM"!




 

SONATA Z ULICE


Tokrat se javlja ena naših najmlajših učenk, ki obiskuje pouk klavirja in petja na British International School of Ljubljana (BISL). Takole je povedala naša Nour:


"Urice so mi všeč, ker lahko igramo na več inštrumentov, najbolj všeč mi je ogrevanje glasilk in da pojemo na mikrofon. Na koncertu mi je všeč, ker lahko poješ in predstaviš svoj talent. Všeč mi je nastopanje predvsem pred veliko publiko in da smo na odru. Vse mi je všeč."


Nour, zelo nas veseli, da je v tvojem opisu veliko besedic "všeč". Očitno kar nekaj stvari delamo v pravo smer. Še posebej se zahvaljujemo učiteljici Neveni, ki Nour vodi in spremlja na njeni glasbeni poti.




 

LAHKI KVIZ


Oglejte si naš vadbeni video in ga uporabite pri vaji doma.

Potem pa nam prosimo zaupajte, katere dodatne informacije bi vam ali vašemu otroku koristile pri vaji doma. Potrudili se bomo, da jih vključimo v naslednje vadbene videe.



 

TI LOVIŠ


V rubriki TI LOVIŠ vas prosimo, da vabilo na zaključni koncert na Gradu Zaprice v Kamniku delite s preostalimi družinskimi člani in prijatelji. Vstop je brezplačen, otroci pa vam bodo najverjetneje še dolgo hvaležni.


Hvala za vaš čas, se beremo in zabavamo v naslednji številki.

DoReWe pozdrav!



bottom of page